Van fysiotherapie naar watertechnologie: milieukundestudent vindt via CEW een baan

30 nov 2016.

Milieukundestudent Joeri Beerens doet een Associate Degree Water Technology aan Hogeschool Van Hall Larenstein. Op zoek naar een mooie combinatie van werken en leren kwam hij eerst bij Fysiotherapie terecht. Dat bleek uiteindelijk toch niet helemaal ‘zijn ding’. Exacte vakken lagen hem altijd goed, zodoende ging hij het in die richting zoeken. Na een bezoek aan de open dag viel zijn keuze op de deeltijdopleiding Milieukunde van Hogeschool Van Hall Larenstein. Deze voldoet helemaal aan zijn wensen: exact, concreet en niet alleen maar in de boeken zitten.

Hoe kwam je voor het eerst in aanraking met het CEW?
“Via Google, ik was op zo zoek naar een watergerelateerde bijbaan om op een zinvolle manier wat bij te verdienen. Via de zoekterm watertechnologie kwam ik op de website van het CEW terecht. Ik stuurde een open sollicitatie en werd uitgenodigd op gesprek. Dat leidde tot een deeltijdbaantje waarbij ik in veel kleine projecten meedraaide, waaronder het KlimaRain-project. Voor dat project hebben we een systeem onderzocht dat regenwater gebruikt om een woning te verwarmen en voor het toilet, de tuin en de wasmachine. Via mijn begeleidend docent Paula van den Brink werd ik gevraagd voor het grotere project ‘Spuiwaterzuivering Glastuinbouw Berlikum”.

Wat vond je leuk aan werken bij het CEW?
“De mensen met wie ik samenwerkte waren allemaal erg enthousiast en oprecht geïnteresseerd in mij. De projecten komen rechtstreeks uit de praktijk en doen echt ter zake. Voor het Berlikum-project hebben we bijvoorbeeld een methode ontwikkeld om het afvalwater op een veel goedkopere manier te zuiveren. Dat is goed voor het milieu, goed voor de portemonnee van vele tuinders maar ook noodzakelijk in verband met nieuwe wetgeving die in 2018 van kracht wordt. Relevanter wordt het niet. Daarbij voegen deze projecten echt iets toe aan de lesstof die we op school krijgen. Ik heb werken voor het CEW ervaren als een verlengstuk van school.”

Je hebt onlangs een baan gevonden, hoe ging dat?
“Ik was in Gorinchem op de Tuinbouw Relatiedagen. Hier waren veel producenten aanwezig van waterzuiveringssystemen. Ik raakte aan de praat met iemand van Water IQ die erg geïnteresseerd was in mijn werkzaamheden bij het CEW en wel in het bijzonder in het project Spuiwaterzuivering Glastuinbouw Berlikum. Hij vertelde me dat Water IQ nog mensen zocht. Van het een kwam het ander en na de zomer werd ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Inmiddels ben ik in Nuenen begonnen als Proces Engineer. Mijn ervaring bij het CEW heeft daar direct aan bijgedragen.”

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons