Studenten ISA Lille Institute of Life Science bezoeken WaterCampus

9 mrt 2016.

Op 21 januari 2016 hebben 14 studenten en twee docenten van het ISA Lille Institute of Life Science de WaterCampus bezocht. De studenten, die in Lille de master ‘Sustainable Management Of Pollution’ doen, zijn in totaal twee weken in Nederland en België geweest. Tijdens hun werkbezoek hebben ze diverse locaties bezocht, waaronder Wetterskip Fryslân en Vitens. Ook de WaterCampus mocht natuurlijk niet ontbreken. De groep werd vanuit Nederland begeleid door Roelof Eleveld, oud-docent Hogeschool Van Hall Larenstein.

Het bezoek begint ‘s morgens in het Johannes de Doper Business Centre. Hier wordt het concept WaterCampus toegelicht door Hein Molenkamp, directeur van de Water Alliance, Länk Vaessen, business developer bij het CEW en Luewton Lemos Felicio Agostinho, lector Water Technology.

Succesvolle stage
Länk Vaessen haalt in zijn presentatie het voorbeeld aan van Marylise Dardenne. Dit illustreert heel duidelijk wat de WaterCampus voor de studenten kan betekenen. Marylise was in 2015 op bezoek, ook als student van Het ISA Lille Institute of Life Science, en bleef bij het CEW hangen voor een stage als junior onderzoeker. Ze werkte in totaal drie maanden aan het Anammox Project, een methode om stikstof uit afvalwater te verwijderen. “Working at CEW offers you the possibility to use modern equipments in an international environment, with students from all over the world,” aldus Marylise.

Na de presentaties staan er een bezoek aan Wetsus en het Waterapplicatiecentrum op het programma. De dag wordt afgesloten met een lunch.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons