Studenten Chemie en Chemische Technologie LS&T Leeuwarden bezoeken Magneto Special Anodes B.V.

9 mrt 2016.

In het kader van de module ‘Productontwikkeling Chemie’ zijn drie docenten Chemie en Chemische Technologie LS&T Leeuwarden in januari dit jaar met 34 van hun studenten op excursie geweest bij Magneto Special Anodes B.V. in Schiedam. De studenten komen na afloop van het bezoek tot de conclusie dat hun opleiding uitstekend aansluit bij de praktijk.

LS&T Leeuwarden (Life Sciences & Technology) is een samenwerkingsverband van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) en Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL). Enkele van de studenten werken gedurende de module ‘Productontwikkeling Chemie’ met een onderzoeksopstelling van CEW die is uitgerust met elektroden van Magneto. Deze opstelling staat in het Water Applicatie Centrum (WAC) in Leeuwarden.

Meerwaarde
Pieter Hack, directeur van Magneto, ontvangt de groep en geeft een korte introductie van het bedrijf. De anodetechnologie wordt vervolgens toegelicht door Adriaan Jeremiasse. Daarna krijgen de studenten en docenten in drie groepen een rondleiding. De reacties zijn zeer positief, een greep uit de verslagen die de studenten maken naar aanleiding van het bezoek:

Sander Wijnsma (2de jaars Chemische Technologie student): “Bij Magneto zijn erg veel functies die aansluiten op de opleiding Chemische Technologie.” Julia van Harten (2de jaars Chemie student): “Erg interessant om te zien hoe de elektroden gemaakt worden waar ik met mijn project mee bezig was.” Anouk Deutekom (2de jaars Chemie student): “Het leukste stukje van de rondleiding vond ik laboratorium. De presentatie en rondleiding bij Magneto sluiten goed aan bij de module ‘Productontwikkeling Chemie’ en het project, waardoor het zeker meerwaarde heeft dat we hierheen zijn gegaan.” David Verwer (2de jaars Chemie student): “Ik zie mezelf best in dit bedrijf werken voor het optimaliseren en ontwikkelen van anodes.” Wessel van der Wal (2de jaars Chemie student): “De ervaring van deze excursie helpt mij bij het visualiseren van mijn toekomst.” Kortom: een geslaagd bezoek dat veel inspiratie opleverde voor de toekomst. De dag werd afgesloten met een bezoek aan BP Raffinaderij Rotterdam B.V. , alwaar ook nog een presentatie en rondleiding op het programma stonden.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons