Student Marc de Vries brengt werkbezoek aan Villeroy & Boch

3 dec 2012.

Op 2 oktober hebben Marc de Vries (student Milieukunde aan de Hogeschool Van Hall Larenstein) en Maarten Nederlof (Consultant Applied Research van CEW) een werkbezoek gebracht aan Villeroy&Boch (V&B).

De opdrachtgever benadrukte nog eens dat het een uitdaging is om met zo min mogelijk water zo comfortabel mogelijk te douchen. Het douchen vormt het grootste deel (40%) van het huishoudelijk drinkwaterverbruik en dit verbruik stijgt nog steeds. Behalve water wordt ook relatief veel energie verbruikt.

Het CEW voert in opdracht van V&B een verkennende studie uit naar recycling van douche water. Een drietal studenten, naast Marc zijn dat Aize Tolsma en Stef Jonker, buigen zich in het kader van de module ‘Innovations for Sustainability’ over dit probleem. Aspecten die hierbij aandacht krijgen zijn:de duurzaamheid van douchen, kwaliteitseisen aan hergebruikt douchewater, de beperkte ruimte voor apparatuur in een douche cabine en de betaalbaarheid van het systeem.

Intussen heeft het drietal een flink aantal ideeën geopperd, waaruit ze een keus moeten maken. De uitdaging is om uiteindelijk het meest veelbelovende idee ook in de vorm van een prototype te bouwen en te testen. Wordt vervolgd!

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons