Student in de spotlight: Joemys Hernandez

1 jun 2020.
  • Leeftijd: 30 jaar
  • Woonplaats: Enschede
  • Opleiding: 4e jaar Biologie en medisch laboratoriumonderzoek op Saxion Hogeschool Enschede

Oorspronkelijk kom ik uit Venezuela, maar 7 jaar geleden ben ik naar Nederland verhuisd om te studeren. Ik heb vroeger op Aruba gewoond en daar Nederlands geleerd en mijn havodiploma gehaald. Het is lastig om daar een technische opleiding te volgen, want die zijn er bijna niet. Ik heb eventjes geneeskunde in Costa Rica gestudeerd, maar dat was het ook niet helemaal. Daarom besloot ik in 2013 naar Nederland te komen om hier te studeren. Ik was nog nooit in Nederland geweest en had dus geen idee waar ik terecht zou komen, wist niets van de Nederlandse cultuur en had nog nooit van Enschede gehoord. Hier ben ik begonnen aan de opleiding Biologie en medisch laboratoriumonderzoek omdat dit ook veel met geneeskunde te maken heeft. Je leert hier hoe analyses worden uitgevoerd en diagnoses van ziektes gesteld worden in het laboratorium.

Mijn hele leven lang heb ik al dicht bij water gewoond, Venezuela heeft een mooie kust en Aruba is omringd door water. Ik was altijd benieuwd naar wat andere landen deden om aan hun water te komen. Toen zag ik het CEW voorbij komen op de sociale media van een vriendin van mij, zij liep hier vorig jaar stage. Vooral de internationale- en gezellige sfeer sprak me erg aan, dus wilde ik graag CEW leren kennen.

Voordat ik in Leeuwarden kwam stagelopen was ik hier misschien één keer eerder geweest. Leeuwarden is een prachtige stad, de mensen zijn erg open en ik vind het fijn dat er kanalen in de stad zijn, zo kom je altijd wat water tegen. Ook de stage zelf vind ik erg leuk! Er is goede begeleiding, alle medewerkers zijn altijd beschikbaar voor ons en onze vragen. Met mijn stagecoördinator heb ik een goed plan gemaakt waar ik me ook tijdens deze coronacrisis aan kan houden. Wel was ik ook graag praktischer aan de slag gegaan in het Waterapplicatiecentrum (WAC), maar dat gaat nu helaas niet.

Na mijn studie zou ik het heel leuk vinden om de master watertechnologie op de WaterCampus volgen, maar ik ben al 30 dus ik wil ook wel werkervaring opdoen. Misschien ga ik solliciteren voor een traineeship bij een waterbedrijf. Ik blijf sowieso de komende jaren nog in Nederland, maar mijn droom is wel om met alle kennis die ik hier heb opgebouwd, terug te gaan en te helpen met de maatschappelijke relevante problemen in Venezuela. Zodat ze daar een betere samenleving kunnen opbouwen. Ik ben erg onder de indruk van Nederland, alles is hier in orde en gestructureerd. Ik denk dat andere landen daar echt wat van kunnen leren.

Een stage bij het CEW zou ik zeker aanbevelen, en dat heb ik dan ook al gedaan. De hele stage-ervaring hier is geweldig en ook de sfeer is super leuk. Ik wens dat andere studenten ook toe!

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons