Stagevacature: Upcycling afvalwater tot proceswater wasserijbedrijf

Wil jij iets betekenen voor de wereld en werken aan reallife-opdrachten in een internationale omgeving? Kies dan voor een stage of afstudeerplek bij het Centre of Expertise Water Technology (CEW), op WaterCampus Leeuwarden.

Het CEW verricht toegepast onderzoek op het gebied van watertechnologie, samen met bedrijven en hogescholen. Je komt bij het CEW terecht in een gemotiveerd team van (vaste) medewerkers en studenten. Samen bedenk, onderzoek en test je innovatieve oplossingen voor de toenemende mondiale problematiek rondom klimaat, milieu, water en voedsel.

Wij zoeken:

Een zelfstandige hbo-student Chemische Technologie, Forensisch Laboratoriumonderzoek of vergelijkbaar.

Wat ga je doen?

Een Nederlands wasserijbedrijf voor ziekenhuizen en de gezondheidszorg is sinds de oprichting begin vorige eeuw aanzienlijk gegroeid en verwerkt nu 500 ton wasgoed per week. Deze groei is behaald zonder uitbreiding van de wascapaciteit. Tot 2023 behandelde het bedrijf zijn afvalwater op locatie met een membraanbioreactor (MBR) en gebruikte een omgekeerde osmose (RO) eenheid om het behandelde water te hergebruiken als proceswater. Toen de MBR-installatie aan het einde van zijn levensduur kwam, werd besloten om al het afvalwater op het riool te lozen en een extra zuiveringsheffing te betalen aan het lokale waterschap, wat financieel voordeliger bleek.

De nieuwe situatie leidt tot een verhoogde inname van zoet water, aangezien eerder 67% van het water werd hergebruikt. Om het gebruik van drinkwater te minimaliseren, werd CEW gevraagd om alternatieve waterbronnen te onderzoeken. Een studie toonde aan dat het effluent van de nabijgelegen afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) kan worden geüpcycled tot proceswater voor het wassen. Jij gaat deze mogelijkheid verder onderzoeken. Welke technologieën zouden er gebruikt kunnen worden? Welke technologie of combinatie van technologieën is het meest effectief/ efficiënt?

Jouw werkomgeving:

Ons kantoor is gevestigd op de WaterCampus, Oostergoweg 9 in Leeuwarden. Hier loop je stage in een team van vaste medewerkers en een steeds wisselende groep (internationale) studenten (10 tot 20). Daarnaast zul je veel te vinden zijn in het Waterapplicatiecentrum waar het onderzoek plaatsvindt.

Jouw profiel:

  • je hebt affiniteit met procestechnologie
  • je hebt goede communicatieve vaardigheden
  • je werkt gestructureerd & zelfstandig
  • je bent bekend met basale laboratoriumtechnieken

Wat wij jou bieden:

  • een passende stage;
  • een internationaal team;
  • maatschappelijke relevantie;
  • ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling;
  • uitstekende baanperspectieven.

Jouw reactie:

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Stuur dan een email met je motivatie naar studenten@cew.nl, met als onderwerp: ‘Stage Wasserijbedrijf’. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maarten Trilsbeek, tel. 058 210 09 19.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons