Stagevacature: Inventarisatie en analyse van verschillende biomassa-stromen in Friesland 

Wil jij iets betekenen voor de wereld en werken aan reallife-opdrachten in een internationale omgeving? Kies dan voor een stage of afstudeerplek bij het Centre of Expertise Water Technology (CEW), op WaterCampus Leeuwarden. 

Het CEW verricht toegepast onderzoek op het gebied van watertechnologie, samen met bedrijven en hogescholen. Je komt bij het CEW terecht in een gemotiveerd team van (vaste) medewerkers en studenten. Samen bedenk, onderzoek en test je innovatieve oplossingen voor de toenemende mondiale problematiek rondom klimaat, milieu, water en voedsel. 

Wij zoeken 

Een zelfstandige hbo-student Milieukunde. 

Het project 

Je werkt aan het Sluiting Nutriënten Kringlopen (SNuK) project. Het SNuK project is een project van Vereniging Circulair Friesland en richt zich op het hergebruiken van biomassa-stromen binnen de land- en akkerbouw sector in Friesland. Biomassa verwijst naar organisch materiaal dat afkomstig is van planten, dieren en micro-organismen zoals slib, koeienmest, bermmaaisel, voedselresten en algen. De genoemde biomassa-stromen bezitten micronutriënten die we nodig hebben, echter worden deze waardevolle stromen nu gezien als afval. Hier willen we wat aan veranderen, door ervoor te zorgen dat deze biomassa-stromen lokaal hergebruikt gaan worden.   

Dit ga je doen 

Jouw rol in dit project is: het identificeren van data over biomassastromen in Fryslân, ter ondersteuning van het bepalen van de hoeveelheid verschillende biomassastromen die in de regio beschikbaar zijn.  

Concreet zul je onderzoek doen naar: 

 • biomassastromen en hoeveelheden die potentieel beschikbaar zijn in Fryslân en welke informatie nog ontbreekt  
 • de processen om de biomassa bruikbaar te maken voor gebruik op land 
 • toepassingen van de verschillende biomassastromen; inzet voor landbouw, biobased bouwen en inzet voor biovergisting

Door de kenmerken van deze biomassastromen helder in kaart te brengen kan er in de toekomst efficiënter gewerkt worden. 

Je werkt nauw samen met een student Data Science, toegepaste wiskunde of ICT, die verantwoordelijk is voor het analyseren van deze data. 

Jouw werkomgeving: 

Ons kantoor is gevestigd op de WaterCampus, Oostergoweg 9 in Leeuwarden. Hier loop je stage in een team van vaste medewerkers en een steeds wisselende groep (internationale) studenten (10 tot 20). 

Jouw profiel: 

 • je hebt affiniteit onderzoek 
 • je hebt goede communicatieve vaardigheden 
 • je werkt gestructureerd  
 • je kunt je werk goed plannen 
 • je kunt zelfstandig en samen werken

Wat wij jou bieden: 

 • een passende (afstudeer)stage; 
 • een internationaal team; 
 • maatschappelijke relevantie; 
 • ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling;
 • een kans om uw professionele netwerk te vergroten.

Jouw reactie: 

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Stuur dan een email met je motivatie naar studenten@cew.nl, met als onderwerp: ‘Stage SNUK’. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Uchechi Obinna, tel. 058 210 09 19. 

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons