ISA Lille studenten voor het eerst in 3 jaar weer fysiek naar WaterCampus

25 mei 2023.

Op 24 mei 2023 brachten 20 enthousiaste studenten van het Franse ISA Lille Institute of Life Science, een hogeschool voor bio-engineering en agricultuur, een bezoek aan WaterCampus Leeuwarden. De studenten volgen een Master Sustainable Management of Pollution, waarin watertechnologie een belangrijke rol speelt. Het bezoek aan WaterCampus is onderdeel van een jaarlijkse studiereis waarbij ze meerdere locaties bezoeken, waaronder ook Wetterskip Fryslân en Hogeschool Van Hall Larenstein. De excursie levert regelmatig leuke resultaten op.

In de afgelopen jaren hebben namelijk al diverse studenten van deze opleiding stagegelopen bij het CEW, direct naar aanleiding van het bezoek. De reis heeft inmiddels zo’n goede reputatie binnen de school, dat het een argument is geworden om deze opleiding te kiezen. Wat natuurlijk niet de bedoeling was, aldus Julien Castelin, Coördinator Master of Science and Engineering. Dit jaar was het extra bijzonder, aangezien de studenten voor het eerst in drie jaar weer fysiek op bezoek konden komen.

Internationale groep

Tijdens het bezoek vertelde Maarten Trilsbeek, talentmanager bij CEW, het inspirerende verhaal van WaterCampus, benadrukte hij het belang van watertechnologie en besprak hij de stagekansen en -mogelijkheden bij het CEW. Maar uiteraard kunnen de stagiairs zelf het beste vertellen hoe het is om bij het CEW stage te lopen. Onze Franse stagiairs Camille Gollion en Jade Kan deelden graag hun ervaringen. In het Frans ging dat niet, want de groep uit Lille is zeer internationaal. Loes Heemskerk, programma-ambassadeur bij Wetsus Academy, vertelde over deze Master Watertechnologie die zijzelf ook succesvol heeft afgerond.

Primeur

Na deze waardevolle presentaties namen de studenten, samen met stagiair Soeleka Mohamed, een kijkje in het Waterapplicatiecentrum (WAC). Soeleka werkt tijdens haar stage veel in het WAC en was dan ook de ideale gids. Ze leidde de studenten rond en vertelde enthousiast over de fermentatie-opstelling van haar project. Die gebruikt ze om de optimale combinatie van temperatuur en pH te achterhalen voor de productie van vluchtige vetzuren. Vervolgens gaf Loes nog een rondleiding in het Wetsuslab, waar de studenten de kans kregen om meer te leren over de onderzoeksfaciliteiten. Als afsluiting van de ochtend kon de waterquiz natuurlijk niet ontbreken. De winnaars werden getrakteerd op een primeurtje: heuse CEW-sokken. Al met al kan er worden teruggekeken op een geslaagde ochtend.

Foto linksboven: Camille Gollion en Jade Kan delen hun stage-ervaringen

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons