Horizon 2020 VIDA-Project afgesloten met Final Event

20 mei 2021.

Het Europese Horizon 2020 VIDA-Project, dat begon op 18 mei 2018, is precies drie jaar later officieel afgesloten met een tweedaags online Final Event. Het fysieke evenement waarop lange tijd werd gehoopt zat er niet in, maar de organisatoren wisten desondanks een waardige afsluiting neer te zetten van een omvangrijk project. In drie jaar tijd werd er zo’n 3,3 miljoen Euro aan vouchers toegekend aan 62 innovatieve oplossingen om water en energie te besparen in de landbouw en voedingsmiddelenindustrie. In totaal 115 mkb’ers, waaronder 10 internationale samenwerkingsverbanden, werden ondersteund via 3 voucherregelingen: de Innovation Support Voucher (ISV/ISV Booster), Validation Voucher (VV) en Demonstration Voucher (DV). Daarnaast werden er workshops en evenementen georganiseerd, artikelen gepubliceerd en kregen bedrijven ondersteuning bij de exploitatie van hun innovaties.  

Tijdens het Final Event werden de belangrijkste bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe en duurzame voedselwaardeketens gedeeld. Er werd vooruitgeblikt naar de toekomst tijdens diverse presentaties, matchmakingsessies, rondetafelgesprekken en pitches, gericht op het vermarkten van nieuwe producten, technologieën en diensten. Op 19 mei, dag 2 van het event, werd het VIDA-Alumni Network gelanceerd, om ook de komende jaren internationale samenwerking, innovatieve kruisbestuiving en succesvolle exploitatie te stimuleren.

Als lead partner blikt CEW terug op een prettige en succesvolle samenwerking met de overige 9 Europese consortiumpartners. Een overzicht van alle projecten die tot stand kwamen met steun van het Horizon 2020 VIDA-project is hier te vinden.

Partners

This project is co-funded by the European Union.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons