Girls’Day op WaterCampus

30 mrt 2023.

Op donderdag 30 maart was het Girls’Day op WaterCampus. Een dag die is bedoeld om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT. Voor dat laatste hebben de medewerkers van organiserende partijen CEW, Wetsus en het Waterapplicatiecentrum (WAC) ook dit jaar weer hard hun best gedaan. De inspanningen werden beloond met een zeer geïnteresseerde en gemotiveerde groep. Maar liefst 30 meiden van CSG Comenius Mariënburg in Leeuwarden schreven zich uit eigen beweging in en deden vol overgave mee aan het programma.

Programma

Een groepje krijg uitleg over het ontzouten van water in het WAC

De dag begon in het Auditorium van Van Hall Larenstein, waar de meiden een korte inleiding kregen over watertechnologie en WaterCampus. Maar zelf ervaren hoe het is om te werken in de techniek is natuurlijk veel leuker. Daarom werd de groep al snel opgesplitst om in het Waterapplicatiecentrum en het laboratorium van Wetsus aan de slag gaan met pipetteren, water ontzouten en water zuiveren. Als laatste onderdeel konden de meiden speeddaten met professionals uit de watersector.

Achtergrond

Girls’Day is een jaarlijks terugkerend evenement, georganiseerd door VHTO Expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en IT.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons