Girls’ Day 2021 Online bij WaterCampus

15 apr 2021.

Donderdag 15 april was het weer tijd voor Girls’ Day. Na een jaartje overslaan door Corona, organiseerde VHTO dit jaar een alternatieve online editie. Samen met Wetsus presenteerde het CEW vanuit WaterCampus Leeuwarden een online-programma voor 31 enthousiaste havo- en vwo-meiden van CSG Liudger in Drachten. Girls’ Day is bedoeld om meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met de wereld van bèta, techniek en IT. Door heel Nederland openen bedrijven uit deze sectoren ‘hun deuren’ voor groepen meiden.

Afvalwater zuiveren

WaterCampus doet elk jaar graag mee om deze leerlingen warm te maken voor het vakgebied watertechnologie. Vanuit hun klaslokaal waren de deelnemers virtueel aanwezig op de campus. Het programma begon met een water-experiment waarbij de meiden zelf textiel kleurden. Hierbij produceerden ze veel afvalwater. In een video werd vervolgens aan de hand van voorbeelden uitgelegd wat er kan gebeuren als afvalwater niet goed wordt gezuiverd. Vervolgens vertelde Marlieke Sietsema, Manager Talent Team bij Wetsus, aan wat voor soort vraagstukken de WaterCampus werkt en hoe er onderzoek wordt gedaan naar milieuvriendelijkere oplossingen.

Girls’ Day Talkshow

Het tweede onderdeel van het programma was een talkshow met drie gasten: Veerle Levering, masterstudent Water Technology bij Wetsus Academy, Janneke Dickhout, docente Chemische Technologie bij Hogeschool van Hall Larenstein en onderzoeker bij het CEW, en Sabine Stuiver, medeoprichtster van het internationale Hydraloop Systems. Deze drie topvrouwen uit de wereld van de watertechnologie beantwoordden vragen over hun opleidingen, hun werk, hun interesse in de watertechnologie en over hun meisjesdromen toen zij zelf nog op de middelbare school zaten.

WaterCampus hoopt dat de meiden geïnspireerd zijn geraakt om een vervolgopleiding te gaan doen in de bèta en techniek sector, bij voorkeur natuurlijk watertechnologie!

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons