Inloopspreekuur Circulair Water

Datum: 7 februari - 7 februari
Tijd: 14:00 - 16:00
Locatie: WaterCampus Leeuwarden, Oostergoweg 9, Leeuwarden
Land: Nederland


Wat is het Inloopspreekuur Circulair Water?

Water is misschien wel de meest circulaire grondstof die we kennen. Toch is water hergebruiken niet eenvoudig, want hoe organiseer je dat zelf thuis of in je bedrijf? De experts van het Centre of Expertise Water Technology zitten dinsdagmiddag 7 februari klaar om hierover met jou van gedachten te wisselen.

Voor wie is het Inloopspreekuur Circulair Water?

Het inloopspreekuur Circulair Water is toegankelijk voor iedereen die vragen of ideeën heeft over circulair omgaan met water. Dus of je nu particulier, fabrikant of bestuurder bent of wat dan ook, de deur staat open!

Wat kost dat?

Het spreekuur is geheel gratis en vrijblijvend.

Achtergrond

Water is misschien wel de meest circulaire grondstof die we kennen. Het water dat we dagelijks drinken en gebruiken voor allerlei toepassingen is waarschijnlijk al zo’n 4,5 miljard jaar oud. Het is al vele malen eerder gebruikt en vervolgens weer op natuurlijke wijze gezuiverd.

De laatste decennia is de vervuiling die door menselijk toedoen in het water terechtkomt steeds complexer geworden. Stoffen als medicijnresten, gewasbeschermingsmiddelen en allerlei chemicaliën verdwijnen niet via een natuurlijk proces uit het water, hier is watertechnologie voor nodig. Door klimaatverandering is er bovendien steeds minder water beschikbaar, ook in Nederland. Dit betekent dat we slimmer met water moeten omgaan. Dat geldt zowel voor bedrijven als voor particulieren. De auto wassen en het toilet spoelen met een hoge kwaliteit drinkwater is niet meer van deze tijd. Hetzelfde geldt voor het koelen en spoelen van veel industriële processen. Maar zelf water hergebruiken is niet eenvoudig, want hoe organiseer je dat thuis of in je bedrijf? Bij het Centre of Expertise Water Technology, onderdeel van WaterCampus Leeuwarden, werken experts die jou hierbij kunnen helpen.

Op dinsdagmiddag 7 februari van 14.00 tot 16.00 uur zitten ze klaar om hierover met jou van gedachten te wisselen. Onder het genot van een hapje en een drankje ontvangen ze jou in de WaterBar, een kunstwerk in de vorm van een watermolecuul in de tuin van WaterCampus Leeuwarden. Dus heb je vragen over water of een briljant idee dat je graag eens aan een expert voor zou leggen? Kom dan op dinsdag 7 februari in de week van de Circulaire Economie langs bij WaterCampus Leeuwarden! Er is vrije inloop dus inschrijven is niet noodzakelijk, maar het mag natuurlijk wel via communicatie@cew.nl.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons