Succesvolle eerste editie European Water Technology Week

16 okt 2018.

De eerste  editie van de European Water Technology Week heeft 1000 individuele bezoekers naar Leeuwarden getrokken, de Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Veel gasten kwamen meerdere dagen, waardoor de afzonderlijke dagen elk door meer dan 500  personen werden bezocht.

De EWTW omvatte het Wetsus Congress, met een uitgebreid wetenschappelijk programma en WaterLink van de Water Alliance, met de focus op business.

Daarnaast werd voor jongeren de EIT Raw Materials Science Fair gehouden en organiseerde de Provincie Fryslan de IJsselmeertop. Op donderdag namen tientallen mensen deel aan water tech tours door de provincie. Daarnaast bezochten op zaterdag 3000 mensen de Open Dag/Experience Day van de WaterCampus Leeuwarden.

Tijdens het Wetsus Congress ontving Joop Kruithof, lid van de Wetsus programmaraad, uit handen van staatssecretaris Mona Keijzer een hoge onderscheiding. Kruithof werd vanwege zijn grote verdiensten voor de watertechnologiesector benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De jaarlijkse Marcel Mulder Award voor uitmuntende prestaties tijdens hun onderzoek bij Wetsus ging naar de onderzoekers Jaap Dijkshoorn en Victor Ajao.

Op maandagmiddag presenteerden zes water technologiehubs van over de hele wereld zich, uit de Verenigde Staten, Israel, Singapore, Zuid-Korea, China en uiteraard WaterCampus Leeuwarden.  Tijdens de afsluiting op woensdag tekenden de zes een  overeenkomst, met als doel om de samenwerking van deze internationale watertechnologiehubs verder uit te bouwen.

Tijdens het WaterLink-gedeelte van de EWTW werd ook de Water Alliance Innovation Stimulation Award uitgereikt, na pitches van de tien deelnemers kwam het bedrijf Hydraloop als winnaar uit bus.

De organiserende instellingen van WaterCampus Leeuwarden,  Wetsus en WaterAlliance, willen de EWTW opnieuw organiseren in 2020, in de week van 21 september.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons