Drie dagen netwerken en nieuwe projecten opdoen tijdens Aqua Nederland Vakbeurs 2017

24 mrt 2017.

Van 21 t/m 23 maart was het CEW samen met de WaterCampus aanwezig op de Aqua Nederland Vakbeurs in Gorinchem. Met in totaal 340 exposanten is Aqua Nederland het belangrijkste jaarlijks terugkerende evenement voor de watertechnologiesector in Nederland. In de ochtenduren konden deelnemers themalezingen bijwonen en van 12.00 tot 20.00 uur was de beursvloer geopend voor het publiek.

Op de ruime stand van CEW en WaterCampus werden bezoekers aangemoedigd om in competitie water ‘schoon te fietsen’ op een speciaal geprepareerde dubbele spinningfiets met waterfilter. De winnaar van ieder duo kreeg als beloning een sportieve led-armband om veilig mee te lopen of te fietsen in het donker. Uit alle deelnemers werd een winnaar geselecteerd voor een cadeaubon t.w.v. € 75 en dit werd Siebe Vrieswijk van IMD. IMD helpt bedrijven, waterschappen en gemeenten bij het optimaliseren van hun waterhuishouding. We vroegen Siebe waarom hij de CEW/ WaterCampus-stand bezocht: “Binnen IMD houd ik mij bezig met innovatief meten binnen de waterketen. CEW houdt zich bezig met innovaties, dat lokte mij – in combinatie met de fietsen (ik ben wielrenner) – naar de CEW stand!” aldus Siebe.

Asfalt
Op de achtergrond was het fietspad te zien dat tot stand kwam met uit afvalwater gewonnen cellulose als afdruipremmer. Het CEW was in opdracht van KNN Cellulose betrokken bij de hygiënisatie van de cellulose, met daarbij als uitdaging om de structuur te behouden. Het fietspad bood een uitstekende aanleiding voor gesprekken over het zeer diverse vakgebied dat watertechnologie heet. Het leverde interessante nieuwe contacten op en diverse afspraken voor vervolggesprekken.

Studenten
Iedere dag was er een wisselend team van twee studenten op de stand aanwezig om een toelichting te geven op het toegepast onderzoek dat het CEW in opdracht uitvoert. De studenten maakten volop van de gelegenheid gebruik om te netwerken met potentiële werkgevers en om te leren wat er allemaal ‘te koop’ is in de watertechnologiesector.

Water en Tuinbouw
Tot slot werden er op de beurs enkele belangrijke afspraken gemaakt op beleidsniveau. Zo tekenden Loek Hermans, boegbeeld Topsector Tuinbouw & Uitgangsmateriaal en Hans Huis in ’t Veld, boegbeeld Topsector Water, een samenwerkingsovereenkomst. De beide topsectoren gaan samenwerken aan een innovatieprogramma om de tuinbouw onder glas, de tuinbouw in de open grond en de akkerbouw tot de meest circulaire ter wereld te maken, en de voedselveiligheid in de keten nog verder te vergroten.
In totaal zo’n 10.000 professionals uit de waterwereld wisten de weg naar Gorinchem te vinden. Daarmee was de beurs voor de WaterCampus en het CEW zeer geslaagd. Aqua Nederland Vakbeurs vond ook dit jaar weer gelijktijdig plaats met RioleringsVakdagen.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons