Braziliaanse gouverneur op bezoek bij lector Water Technology WaterCampus

15 aug 2016.

Lector Luewton Agostinho (Water Technology) ontving afgelopen zomer de Braziliaanse gouverneur Camilo Santana, die op zoek is naar een oplossing voor het droogteprobleem in zijn staat Ceará, Brazilië. Santana bracht met zijn delegatie een bezoek aan de Watercampus in Leeuwarden, waar Agostinho hem de samenwerkingsmogelijkheden presenteerde.

Na de presentatie werd de delegatie rondgeleid door het Waterapplicatiecentrum (WAC) op Van Hall Larenstein en men bezocht het complex van Wetsus. “De gouverneur was onder de indruk van onze expertise op het gebied van water” vertelt Agostinho. “Later dit jaar willen zij met een delegatie van ons verder praten in Brazilië, dus je kunt wel zeggen dat vandaag een grote eerste stap is gezet richting een mogelijke samenwerking op dit gebied.”

Watertekort
Ceará kampt al geruime tijd met een watertekort en wordt zelfs gezien als een van de droogste regio’s in Brazilië. Zoekend naar een oplossing kwam de delegatie deze week aan in Nederland, waar eerst verschillende partijen in Rotterdam, Wageningen en Delft werden bezocht. Vorig jaar heeft Agostinho een presentatie in Ceará gegeven, waardoor ook de Watercampus Leeuwarden op het lijstje met te bezoeken partijen is beland.
“Doel van het bezoek was een kennismaking met de Watercampus en om te presenteren wat we voor Ceará kunnen betekenen op het gebied van onderzoek en implementatie, maar ook bijvoorbeeld op het gebied van technologie en ontwikkeling” aldus Agostinho. Het uiteindelijke doel is om een consortium te vormen waarmee de staatsoverheid Ceará de komende jaren gaat samenwerken aan een passende oplossing voor het watertekort.

Contacten in de regio

Agostinho werkt al langer samen met de staat in Brazilië, waar Agostinho afgestudeerd is als civiel ingenieur aan de Universidade Federal do Ceará, in Fortaleza. “Ik heb goede contacten in die regio, waardoor er ook regelmatig PHD-studenten vanuit Brazilië naar Leeuwarden komen.”
“Capital of Water Technology” Leeuwarden was het laatste bezoek van de delegatie in Nederland, vrijdag zullen zij weer huiswaarts keren.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons