Acht studenten starten stage bij CEW

1 feb 2021.

Acht enthousiaste nieuwe studenten konden, ondanks de (corona)beperkingen, op maandag 1 februari starten met hun stage of afstudeeropdracht bij het CEW. Met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen kan het onderzoek doorgaan en kunnen we onze klanten én studenten dus nog steeds van dienst zijn. De stagiairs zijn tijdens een hybride introductiedag, deels digitaal en deels fysiek in kleinere ‘coronaproof’ groepjes ontvangen en hebben een rondleiding gekregen door het WaterCampus-gebouw en in het Waterapplicatiecentrum (WAC).

Gevarieerde groep

De Nederlandse studenten zijn afkomstig van de opleidingen Milieukunde, Biologie en Medische Laboratoriumtechniek, Chemische technologie, Chemisch Fysisch Analist en Communicatie. De twee internationale studenten, afkomstig uit Ecuador en Hong Kong, doen de opleidingen Water Recources Engineering and Management en Environmental Science for Sustainable Energy and Technlology. Een gevarieerde groep dus, met veel kennis op verschillende terreinen.

Nieuwe en lopende projecten

Zij zullen zich bezig houden met een aantal lopende projecten, maar er zijn ook nieuwe projecten van start gegaan. Een van deze projecten helpt een bedrijf dat karton en papier recyclet met het tegenhouden van endotoxinen en Legionella in het proceswater. Het is aan de nieuwe student om te onderzoeken waar deze stoffen vandaan komen en hoe ze uit het proceswater gehaald kunnen worden.

Online ‘Welcoming Party’

Na de formele en huishoudelijke zaken, zoals een fijne werkplek uitzoeken, werden de studenten uitgenodigd om deel te nemen aan de online ‘Welcoming party’, waar ze kennis konden maken met elkaar en de studenten en begeleiders die het CEW al een wat langer hun werkplek mogen noemen. De online omgeving was een virtuele bar waar de deelnemers individuele- en groepsgesprekken konden voeren met elkaar. Ook was het mogelijk om een potje poker of pictionary te spelen.

De kersverse onderzoekers geven aan zin te hebben in de komende maanden en zullen deels, als het onderzoek dat vereist, aanwezig zijn op de campus en daarnaast werken vanuit huis.

Benieuwd naar onze
medewerkers?

Lees meer

Bezoekadres

Oostergoweg 9
8911 MA Leeuwarden

058-2100919
info@cew.nl

Postadres

Postbus 1113
8900 CC Leeuwarden

Volg ons